lauantai 14. helmikuuta 2009

Loma!

Osa 1. Bileet

Mun ja Sannan yhteiset bileet, siis mun synttäribileet ja Sannan läksiäiset oli saaduista kiitoksista päätellen suksee! Me varattiin pöytä 20 hengelle Plan B -baarista, vietiin mukanamme vähän evästä ja ostettiin drinkkilippuja. Huolimatta siitä, että kaikki eivät päässeet tulemaan, vieraita oli mukavasti ja tunnelma oli loistava. Vieraita oli yhteensä 23 ja he edustivat 11 eri kansalaisuutta. Tuli tosi hyvä mieli, kun näki, miten moniin ihmisiin on tutustunut täällä ollessaan!

Plan B:stä jatkettiin jo pienentyneellä porukalla ullakolle bileisiin. En tiedä, mikä paikan nimi on, mutta voinen kutsua sitä Ullakoksi. Paikkaa ei mainosteta missään, vaan tieto siitä leviää ihmiseltä toiselle. Ja paikan suosio varmaankin perustuu siihen, että se vaikuttaa salaperäiseltä ja kielletyltä. Nimensä mukaisesti Ullakko sijaitsee ullakolla, ja sinne päästäkseen pitää kiivetä aika monet rappuset. Ihmisiä ja meininkiä paikassa riitti, mutta me olimme hyödyntäneet omia drinkkilippujamme hiukan liian vähän, joten emme viihtyneet Ullakolla kovin pitkään. Tai no, kyllä kello sitten jo oli viisi, kun pääsimme kotiin...

Taksimatka oli opettavainen: Kaupungissa on paljon taksifirmoja, ja niillä on vähän erilaiset kilometritaksat. Nyt taksimatkamme oli kuitenkin kalliimpi kuin mikään aikaisemmista, vaikka olemme tulleet kotiin pidempienkin matkojen päästä. Olen kyllä lukenut, että taksikuskit saattavat jymäyttää ulkomaalaisia, mutta pääsin nyt siis todistamaan, että niin voi käydä. Saimme pyydetyn kuitin, jonka yleensä pitäisi auttaa hinnan alenemista, mutta se oli käsinkirjoitettu ja epämääräinen. Meidän kummankaan kielitaito, sisu ja virkeystila ei riittänyt asian korjaamiseen. Silloin otti päähän ja pahasti, mutta onpa nyt taas saatu yksi kantapääopetus. Ja lisäksi: Me maksoimme noin 20 zlotya ylimääräistä, mutta minä olen saanut joskus kympin liikaa vaihtorahaa, ja lähtöpäivänään Sanna sai lentokenttätaksilta myös kympin liikaa. Eli nyt on tilit tasan Varsovan taksien kanssa. :)

Ei kommentteja: