lauantai 28. helmikuuta 2009

Aika lentää

Tuo on niin klisee, mutta se vain on totta... Nyt on jo helmikuun loppu, oon ollut täällä 5 kuukautta! Ja huomenna alkaa maaliskuu, kuukausi, jolloin keskilämpötila alkaa olla jo plussan puolella. Täällä oli vielä viikko sitten aika lailla lunta, mutta nyt se on jo sulanut. En voi vielä varsinaisesti puhua kevään tulemisesta, mutta sieltä se vain puskee, sen huomaa jo käyvän ajatuksissa ja parina päivänä sellaiselta on jo vähän tuoksunutkin. Esimerkiksi tänään ulkona tuntui samalta kuin Suomessa maaliskuun lopussa. Odotan kovasti kevättä, koska paikoin ankean harmaa kaupunki saattaa näyttää viehättävältä kaiken alkaessa vihertää. Ja täällä on niin paljon ihania puistoja, joissa haluaisin notkua. Tässä odotellessa aion mennä megaostari Arkadiaan etsimään uudet kengät – edelliset alkaa vaan levitä käsiin, tai jalkoihin – ja todennäköisesti ensi viikolla jo hyvillä mielin luovun talvitakista.

Jotta puistoissa notkumista odotellessa ei tarvitsisi pyöritellä peukaloitaan, on hyvä kehittää vähän toimintaa. Eilen vietimme Kalevalan päivän aattoa, jonne opiskelijoiden kanssa valmistelin Kanteletar-esityksen, opettajien kanssa pantomiimiesityksiä ja jossa katsottiin Rauta-ajan ensimmäinen osa. Ensi viikolla Panu Rajala vierailee Puolassa ja Varsovassakin luennoimassa, seuraavalla viikolla Tuomo Lahdelma erään toisen henkilön kanssa (himputti, en vain koskaan muista...) tulee Erasmus-ohjelman kautta luentovierailulle – mukavaa vaihtelua omaan työhön ja myös opiskelijolle! Mutta mikä parasta, minä, Ania ja muut laitetaan pystyyn suomalainen karaokeilta! Ania tarttui ideaani suomalaisesta diskosta, jota mä ajattelin ihan limudiskona keskellä päivää laitoksella, mutta hupsista vaan, nyt meille on varattu Chłodna 25 perjantai-illaksi ja lähetystö on myös mukana, jos ei muuta niin ainakin tiedotuksessa! Siistiä! Jos teidän nurkissa pyörii suomalaisia karaoke-dvd:itä pölyttymässä, ne voi nyt lähettää tänne hyötykäyttöön... Eräs opiskelija jo kysyi, mitä siellä voi laulaa: ”Ei kai siellä ole mitään The Rasmusta, mutta suomenkielistä musiikkia? Onko siellä Popedaa? Pitkä kuuma kesä on paras biisi!” Oikealla asenteella siis ollaan liikkeellä! :)

Muutenkin kalenteri täyttyy: sijaistunteja Centrum Europy -kielikoulussa, ehkä myös yksityistunteja samassa lafkassa, puolan kurssi maanantai- ja keskiviikkoaamuisin (argh, mutta mikään muu aika ei sovi!) ja erinäisiä bileitä koko ajan laajenevan tuttavapiirin kanssa. Nytkin pitäisi valmistautua tapaamaan x-määrä ihmisiä metroasemalla, josta jatkamme jonnekin paikkaan y bilettämään. Mikäs tässä on siis ollessa, enpä ainakaan istu vain kuuntelemassa tylsänä, kun aika lentää ohi – minä lennän sen mukana!

Ei kommentteja: