lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kesä!

Viimeksi, kun kirjoitin, oli takatalvi. Siitä on kuitenkin jo ehtinyt kulua ihmeellisen paljon aikaa, ja sinä aikana kesä on tullut! Ehkä paikalliset vielä kutsuvat sitä kevääksi, mutta mulla on jo ihan kesäfiilis. Päivisin lämpöä on vähintään 15 astetta, ruohoa leikataan, kukat kukkivat, syreenit tuoksuvat huumaavasti... Siitä on pian kolme viikkoa, kun yhtäkkiä, yhdessä päivässä kaikki muuttui. Kävelin kaupungilla ja tajusin, että oli lämpimin päivä koko täällä oloni aikana – ja koko kaupunki oli aivan erilainen! Ja nyt, kahdessa viikossa kaikki kasvit ovat räjähtäneet kesäkuosiin. Jos et usko, voit kysyä ystävältäni Kristalta, joka tuli tänne 6. huhtikuuta ja näki sen muutoksen. Esimerkiksi hevoskastanjat olivat tuolloin silmulla, ja eilen lehdet olivat jo tämän kokoisia!



Kuten sanoin, ihmeellisesti taas on aika vierähtänyt, ja sinä aikana on tapahtunut paljon muutakin kuin vain muutos vuodenajassa. Tärkeimpinä mainittakoon suomalainen karaoke, joka oli aivan mielettömän mahtava kokemus ja loistava suksee! Paikalla oli tietenkin meidän opiskelijoita ja heidän ystäviään, mutta myös paljon muita. Chłodna 25:n alakerta oli t ä y n n ä ihmisiä ja tunnelmaa! Seuraavasta karaokesta jo kyseltiin, mutta katsotaan nyt. Ei makeaa mahan täydeltä. :) Toinen huippujuttu oli Kristan visiitti. On todella ihanaa saada tärkeitä ihmisiä tänne. Vietimme pääsiäistä typötyhjässä Varsovassa vähän sairastellen (tai minä vähän ja Krista enemmän), mutta hyvässä seurassa.

Nyt on myös varmistunut se, että jatkan töitä täällä Varsovassa. Minusta tulee CIMOn suomen kielen ja kulttuurin yliopistonopettaja eli ulkomaanlehtori elokuun alusta alkaen. On mukavaa, että voin jatkaa töitä tuttujen kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa. Haasteita täällä kyllä riittää, mutta sehän on vain hyvä. Tuntuu siis tosi hyvältä jatkaa täällä, vaikka välillä onkin ikävä juttuja koto-Suomesta. Tahtoo kunnon saunaan! :) No, koska palkkani vähän muuttuu, pääsen toki käymään Suomessa useammin. Ja tietenkin nyt teillä, jotka haluatte tulla tutustumaan Varsovaan, on enemmän aikaa toteuttaa matkanne. ;)

Ei kommentteja: