sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Turvallista elämää

Eilen oli ehkä elämäni turvallisin baari-ilta. Vaiko Eplik ja Eliit, virolainen kokeellisen musiikin bändi soitti eilen Hydrozagadkassa, joka on klubi Pragassa. Kun menimme sinne, meidän laukut tarkistettiin ja oven lähellä oli myös turvamies koiran kanssa. Myöhemmin turvamiehiä näkyi myös muualla baarissa. Vähän ihmettelimme, mutta meille sanottiin vain, että tämä johtuu VIP-vieraista. Kun Ania tuli, hän esitteli meille Radekin, joka oli järjestänyt kyseisen illan, ja saimme kuulla, että turvatarkastus johtui Viron presidentistä! Hän oli Puolassa valtiovierailulla ja oli ilmoittanut haluavansa tulla Eliitin keikalle! Kuulimme myös, että ennen kuin me tulimme koko baari oli tyhjennetty ja paikka oli tutkittu koirien kanssa... No, Viron presidentti ei koskaan ilmestynyt paikalle, ja Radek sanoi, että puolalaiset eivät olleet halunneet hänen tulevan sinne. Mutta olipa melkein mahdollisuus bailata Viron presidentin kanssa!

Niin, pakko on vetää sanoja sen verran takaisin, että tiedä nyt siitä turvallisuudesta. Mulla on mustelmia, kun joku jatkuvasti hyppi jaloille, ja Sanna sai kunnon tällin kyynärpäästä takaraivoon. Keikalla (ja sen jälkeenkin) oli nimittäin loistavan kreisi meininki!

Täällä asunnossa nyt pitäisi olla turvallista, sillä viime maanantaina koko hotellin kaikki huoneet desinfioitiin. En tiedä, miksi tällainen toimenpide haluttiin toteuttaa, enkä ole varma, haluankokaan tietää. Tiedotteessa kerrottiin desinfiointiaineen olevan vaaratonta ihmisille ja eläimille. Ohjeina oli tyhjentää erityisesti keittiön kaapit, suojata ruoat ja siirtää huonekaluja n. 10 senttiä seinästä. Mä tosin vähän tyrin, kun jotenkin ymmärsin, että vain keittiö desinfioidaan, joten järjestin vain keittiön... Sanna sairasti silloin ja oli todistamassa tätä tapahtumaa: valkotakkinen mies oli käynyt kaasupullon näköisen objektin kanssa huoneessa ja ruiskinut ainetta sattumanvaraisesti sinne tänne. Että tiedä sitten, mitä iloa siitä oli – ainakin tuli vietyä kaappiin kertyneet lasi- ja metallipurkit ynnä muovipullot pois. Siis olen ”kierrättänyt”, koska kaikki päätyvät kuitenkin samaan roskikseen... Elämä Sokrateksessa on mielenkiintoista. Huomenna sähköt on pois 6 tuntia. :)

Mitäs muuta? Aika on mennyt tällä viikolla tenttien kanssa – sain muuten puolan tentistä 4 eli hyvän – ja samoissa tunnelmissa jatkan vielä ensi viikollakin. Sitten alkaakin loma! Sanna lähtee pian takaisin Suomeen, joten tiedossa on isot bileet ensi perjantaina. Sannan läksiäiset ja mun synttärit. Tänään just varattiin paikka ja nyt mietitään, missä saatais leivottua korvapuusteja tai mitä tarjottais tavallisen kakun sijasta. Sitten vähän reissataan, ja sitten pian jo äiti ja isä tuleekin tänne: huone jännittävästä Sokrates-hotellista on jo varattu! Paljon kivaa on siis tiedossa, ja se on kyllä ihan parasta. Siitä tulee jotenkin turvallinen olo, kun tietää, ettei ole yksinäistä eikä tylsää.

Ei kommentteja: